طبعا كلنا عارفين ان الدهوووووووووون هي العدو الاول للانسان
لذلك لازم نحاول نقللها بقدر الامكان
ونستغني عنها في بعض الاكلات اذا لزم الامر
ونقلل بقدر الامكان الزبده والسمن ونستخدم الزيت
طبعا هتقولولي ده هيا اللي بتدي الطعم
غيييييييير صحيح
البهارات والتوابل هي اساس الطعم
وبالتعود والممارسه هتحسي بمعنى الكلام ده
لما تلاقي طعامك بقى خفيف وجسمك بقى صحي
وبقيتي نشيطه
انا مش بقول نلغيها بس بقول نخففها بقدر المستطاع
انا بلاقي ناس طابخه زيت بالرز مش رز بالزيت
يعني تلاقي في قعر الحله ربع لتر زيت كده يعملولك
30 حله رز بعد كده
او تلاقي على وش الخضار في طبقه
كده بارتفاع 2 سم
ليه بقه لان في اول الطبخه بتحط معلقه سمنه
- في نص الطبخه بقه معلقه زبده -
في اخر الطبخه بقه معلقتين سمنه-
اييييييييه خير ان شاء الله هو فيلم هندي
هيا معلقه واحد كفايه في الاول وخلص الفيلم على كده
وامثله كتييييييييييره بقه بنشوفها من ده
ولا ايييييييييييه ارحموا نفسكوا وعيالكوا
من تصلب الشريان والكوليسترول والسمنه
معايا ولا ايييييييييييه ؟؟
لذلك لازم نحاول نقللها بقدر الامكان
ونستغني عنها في بعض الاكلات اذا لزم الامر
ونقلل بقدر الامكان الزبده والسمن ونستخدم الزيت
طبعا هتقولولي ده هيا اللي بتدي الطعم
غيييييييير صحيح
البهارات والتوابل هي اساس الطعم
وبالتعود والممارسه هتحسي بمعنى الكلام ده
لما تلاقي طعامك بقى خفيف وجسمك بقى صحي
وبقيتي نشيطه
انا مش بقول نلغيها بس بقول نخففها بقدر المستطاع
انا بلاقي ناس طابخه زيت بالرز مش رز بالزيت
يعني تلاقي في قعر الحله ربع لتر زيت كده يعملولك
30 حله رز بعد كده
او تلاقي على وش الخضار في طبقه
كده بارتفاع 2 سم
ليه بقه لان في اول الطبخه بتحط معلقه سمنه
- في نص الطبخه بقه معلقه زبده -
في اخر الطبخه بقه معلقتين سمنه-
اييييييييه خير ان شاء الله هو فيلم هندي
هيا معلقه واحد كفايه في الاول وخلص الفيلم على كده
وامثله كتييييييييييره بقه بنشوفها من ده
ولا ايييييييييييه ارحموا نفسكوا وعيالكوا
من تصلب الشريان والكوليسترول والسمنه
معايا ولا ايييييييييييه ؟؟
طرق الطهي الصحي
• السلق : وهي الطريقة الأسهل والمعتاده , إلا انها تُفقد المأكولات الكثير من مكوّناتها الغذائية, كما تعطي للخضر واللحوم مذاقاً هشاً
• الطهي على البخار : سريع وصحي يلائم السيدة العاملة , و يحافظ على نسبة عالية من المغذيات والقيم الغذائيه في الاطعمة مقارنة بالسلق , ويبقي مذاق الأطباق شهياً وصحيه اكتر
الشوي: انسب الطرق للابتعاد عن المقالي فهو لا يحتاج الا أن نضيف قليلاً من الزيت الى اللحوم , اوالمعجنات اوالخضر وندخلها الفرن ,وللحصول على أفضل النتائج نغلف صواني الفرن بورق ألمنيوم أو نستعمل الأكياس الخاصة بالفرن فتحفظ لنا نكهة اللحوم والدجاج دون آضافة الدهون .
0 comments :
إرسال تعليق