من صفحة Very easy recipes with shaimaa
Archive
-
2016
(
106
)
- ديسمبر ( 1 )
- أكتوبر ( 2 )
- سبتمبر ( 10 )
- أغسطس ( 3 )
- يوليو ( 4 )
- يونيو ( 3 )
- أبريل ( 12 )
- يناير ( 71 )
-
2015
(
159
)
- ديسمبر ( 11 )
- سبتمبر ( 32 )
- يوليو ( 1 )
- يونيو ( 5 )
- مايو ( 71 )
- أبريل ( 22 )
- مارس ( 1 )
- فبراير ( 15 )
- يناير ( 1 )
-
2014
(
301
)
- ديسمبر ( 20 )
- نوفمبر ( 10 )
- أكتوبر ( 24 )
- أغسطس ( 3 )
- يونيو ( 60 )
- مايو ( 19 )
- أبريل ( 61 )
- مارس ( 23 )
- فبراير ( 37 )
- يناير ( 44 )
المشاركات الشائعة
By Way2blogging / +Get This!
الأربعاء، 25 فبراير 2015
عيش السرايا
Published :
2:07 ص
Author :
Unknown
المقادير
فينو حجم كبير
ومقادير الحشوة
زبدة او سمنة
2 كاسةحليب
وملعقتين نشاء كبار
وملعتقين سكر
وماء الزهر او الفانيلا ملعقة
ومكسرات للتزين انا استخدمت الكاجو
وقطر كاسة ماء وكاسة سكر وملعقة ماء زهر
زبدة او سمنة
2 كاسةحليب
وملعقتين نشاء كبار
وملعتقين سكر
وماء الزهر او الفانيلا ملعقة
ومكسرات للتزين انا استخدمت الكاجو
وقطر كاسة ماء وكاسة سكر وملعقة ماء زهر
الطريقة :
نقطع الفينو قطع متوسطة
نقطع الفينو قطع متوسطة
بواسطة ملعقة او بايدنا نضغط على وسط قطعة الفينو لحتى تصير مجورة
نصف القطع بصينية وندهنها بالزبدة او السمنة انا استخدمت السمنة لانها اطيب
نحمرها بالفرن من الوجه والقاع
ونسقيها بالقطر
هلا نضع الحليب والنشا والسكر والماء زهر على النار وبنضل نحرك لحتى يجمد الخليط
هلا نضع الحليب والنشا والسكر والماء زهر على النار وبنضل نحرك لحتى يجمد الخليط
بنضيف الحليب والنشاء لما يجمدو وبعد الغليان على قطع الفينو الي عندي
بامكانكم استبدال الحليب والنشا بكريمة خفق او بقشطة
ونزين بالمكسرات
ونقدمها وصحة وعافية
ونزين بالمكسرات
ونقدمها وصحة وعافية
الاثنين، 23 فبراير 2015
جاتوه
Published :
3:42 ص
Author :
Unknown
جاتوه الشيكولاتة
المقادير :
٣ كوب دقيق
١/٢ كوب زيت درة
١ كوب لبن
١كوب سكر
٣بيضات
٤معالق كبيرة كاكاو خام أو ٦معالق نسكويك
ربع كوب تشوكليت شيبس
كيس بيكنج بودر
كيس فانيلا
نوتيلا وصوص شيكولاتة ومكسرات وكريم شانتيه
١/٢ كوب زيت درة
١ كوب لبن
١كوب سكر
٣بيضات
٤معالق كبيرة كاكاو خام أو ٦معالق نسكويك
ربع كوب تشوكليت شيبس
كيس بيكنج بودر
كيس فانيلا
نوتيلا وصوص شيكولاتة ومكسرات وكريم شانتيه
الطريقة :
حطي الدقيق والبيكنج بودر والشوكليت شيبس في بولة عميقة وقلبيهم كويس
إضربي باقي المكونات في الخلاط كلهم مع بعض كالآتي :
البيض مع الفانيلا الأول وبعدين إنزلي باللبن والسكر وبعدين الكاكاو وبعدين الزيت هتلاقي القوام بقا تقيل معاكي إنزلي بالخلاط فوق الدقيق والبيكنج بودر والشوكليت شيبس وقلبي كل المكونات مع بعض
إفرديها في صنيتك ودخليها الفرن وتكوني مسخناه فيلها بنص ساعة علي الأقل
طلعيها تبرد هتلاقي الشوكليت شيبس ساحت جواها وهتديكي طعم وقوام قطعة الجاتوه بالظبط
ولما تبرد قطعيها مثلثات أو مربعات أو مستطيلات وإدهني وشها شيكولاتك نوتيلا وكريم شانتيه وأي شيكولاتة أو مكسرات تناسبك ...
بالهنا والشفا
حطي الدقيق والبيكنج بودر والشوكليت شيبس في بولة عميقة وقلبيهم كويس
إضربي باقي المكونات في الخلاط كلهم مع بعض كالآتي :
البيض مع الفانيلا الأول وبعدين إنزلي باللبن والسكر وبعدين الكاكاو وبعدين الزيت هتلاقي القوام بقا تقيل معاكي إنزلي بالخلاط فوق الدقيق والبيكنج بودر والشوكليت شيبس وقلبي كل المكونات مع بعض
إفرديها في صنيتك ودخليها الفرن وتكوني مسخناه فيلها بنص ساعة علي الأقل
طلعيها تبرد هتلاقي الشوكليت شيبس ساحت جواها وهتديكي طعم وقوام قطعة الجاتوه بالظبط
ولما تبرد قطعيها مثلثات أو مربعات أو مستطيلات وإدهني وشها شيكولاتك نوتيلا وكريم شانتيه وأي شيكولاتة أو مكسرات تناسبك ...
بالهنا والشفا
الجمعة، 20 فبراير 2015
الخميس، 19 فبراير 2015
تورته عيد الحب
Published :
5:23 ص
Author :
Unknown
المقادير :
اسبونش كيك (5بيضات-ملعقة فانيليا-125 جم سكر-ملعقة بيكنج بودر-5 جم لون احمر غزائى-ملعقة صغيرة محسن كيك-175 جم دقيق)
اسبونش كيك (5بيضات-ملعقة فانيليا-125 جم سكر-ملعقة بيكنج بودر-5 جم لون احمر غزائى-ملعقة صغيرة محسن كيك-175 جم دقيق)
الطريقه
-نضع البيض والسكروالفانيلياوالمحسن ونضرب لمدة ربع ساعة حتى يتكون فوليم عالى
2-نضع باقى المقادير الجافةونقلب بالراحة توضع فى قالب مدهون على شكل قلب
3-تدخل الفرن على درجة متوسطة لمدة نصف ساعة حتى تنضج
4-تترك لتبرد وتشق 3 او 4 طبقات
*** للحشو :كريمة اوبير او كريمة الزبدة يعنى****
ربع ك سكر -ربع ك زبدة -ربع كوب ماء-4بياض بيض -ملعقة لون احمر
1- نضع السكر مع الماء على النار حتى يتكون كرامل ابيض
2-نضرب البياض لوحدة حتى يتكون فوليم وننزل بالكراميل واحدة واحدة ونقلب باستمرار حتى يتجانس الخليط ويبرد
3-نضيف الزبدة حتة حتةمع التقليب ونضع اللون حتى يصبح اللون وردى وليس احمر
** للحشو (كريمة اوبير اللى عملناها-فواكة مسكرة وقطع شيكولاتة حسب الرغبة
** للتزيين كريم شانتية وفراولة سليمة وصوابع المارنج
* ** شيكولاتة بلاستيك لعمل سياج حول التورتة***
ربع ك شيكولاتة بيضاء او دارك-125 جم عسل جلوكوز-25 جم نشا لون احمر غزائى
**نسيح الشيكولاتة وتترك قليلا تبرد ثم نضع عسل الجلوكوزونقلب ننزل بالنشاواحدة واحدة مع اللون
**توضع فى ورق بلاستيك لمدة ليلة
**تفرد ونرش نشا فوق وتحت لسهولة الفرد بسمك ربع سم
**نعمل شريط مستطيل نلف بة التورتة بعد الحشو داير دايرمثل السياج
**نمسك الشريط من اعلى وننزل منة بفستونات باصبع اليد لتعطى شكل جميل
**يمكنك تشكيل ورد او ورق شجر او كتابة اى حاجة من الشيكولاتة البلاستيك
**زينى التورتة بالكريم شانتية والفراولة
-نضع البيض والسكروالفانيلياوالمحسن ونضرب لمدة ربع ساعة حتى يتكون فوليم عالى
2-نضع باقى المقادير الجافةونقلب بالراحة توضع فى قالب مدهون على شكل قلب
3-تدخل الفرن على درجة متوسطة لمدة نصف ساعة حتى تنضج
4-تترك لتبرد وتشق 3 او 4 طبقات
*** للحشو :كريمة اوبير او كريمة الزبدة يعنى****
ربع ك سكر -ربع ك زبدة -ربع كوب ماء-4بياض بيض -ملعقة لون احمر
1- نضع السكر مع الماء على النار حتى يتكون كرامل ابيض
2-نضرب البياض لوحدة حتى يتكون فوليم وننزل بالكراميل واحدة واحدة ونقلب باستمرار حتى يتجانس الخليط ويبرد
3-نضيف الزبدة حتة حتةمع التقليب ونضع اللون حتى يصبح اللون وردى وليس احمر
** للحشو (كريمة اوبير اللى عملناها-فواكة مسكرة وقطع شيكولاتة حسب الرغبة
** للتزيين كريم شانتية وفراولة سليمة وصوابع المارنج
* ** شيكولاتة بلاستيك لعمل سياج حول التورتة***
ربع ك شيكولاتة بيضاء او دارك-125 جم عسل جلوكوز-25 جم نشا لون احمر غزائى
**نسيح الشيكولاتة وتترك قليلا تبرد ثم نضع عسل الجلوكوزونقلب ننزل بالنشاواحدة واحدة مع اللون
**توضع فى ورق بلاستيك لمدة ليلة
**تفرد ونرش نشا فوق وتحت لسهولة الفرد بسمك ربع سم
**نعمل شريط مستطيل نلف بة التورتة بعد الحشو داير دايرمثل السياج
**نمسك الشريط من اعلى وننزل منة بفستونات باصبع اليد لتعطى شكل جميل
**يمكنك تشكيل ورد او ورق شجر او كتابة اى حاجة من الشيكولاتة البلاستيك
**زينى التورتة بالكريم شانتية والفراولة
الأربعاء، 18 فبراير 2015
الاثنين، 2 فبراير 2015
بان كيك سهل
Published :
1:10 م
Author :
Unknown
مدة التحضير والطبخ 15 دقيقة
مقادير بان كيك الزنجبيل
- 1 ½ كوب من اللبن الخالي من الدسم
- ملعقتان كبيرتان من الدبس
- 2 بيض
- ½ كوب طحين
- ½ كوب طحين القمحة الكاملة
- 1/8 ملعقة صغيرة ملح
- ½ كوب شوفان
- 1 ¼ ملعقة صغيرة Baking Powder
- 2 ملعقة كبيرة سكر
- ¾ ملعقة صغيرة جنجر مطحون
طريقة تحضير بان كيك الزنجبيل
- حمي المكنة الخاصة بالبانكيك على حرارة متوسطة.
ـ امزجي الدبس، اللبن والبيض وضعيها في جاط كبير.
- أضيفي الطحين، الشوفان، الملح، الـ Baking powder، السكر، الجنجر واخلطي جيداً مدة ثلاثين ثانية حتى تمتزج المقادير.
- ضعي ملعقة كبيرة من المزيج على المكنة واتركيها حتى تستوي.
مقادير بان كيك الزنجبيل
- 1 ½ كوب من اللبن الخالي من الدسم
- ملعقتان كبيرتان من الدبس
- 2 بيض
- ½ كوب طحين
- ½ كوب طحين القمحة الكاملة
- 1/8 ملعقة صغيرة ملح
- ½ كوب شوفان
- 1 ¼ ملعقة صغيرة Baking Powder
- 2 ملعقة كبيرة سكر
- ¾ ملعقة صغيرة جنجر مطحون
طريقة تحضير بان كيك الزنجبيل
- حمي المكنة الخاصة بالبانكيك على حرارة متوسطة.
ـ امزجي الدبس، اللبن والبيض وضعيها في جاط كبير.
- أضيفي الطحين، الشوفان، الملح، الـ Baking powder، السكر، الجنجر واخلطي جيداً مدة ثلاثين ثانية حتى تمتزج المقادير.
- ضعي ملعقة كبيرة من المزيج على المكنة واتركيها حتى تستوي.
بان كيك البطاطس
Published :
1:06 م
Author :
Unknown
هذا الطبق من شرق أوروبا حيث يسمى ايضا اللاتكي. بان كيك البطاطس سهلة الإعداد و يمكن تقديمها كإفطار مشبع أو طبق جانبي شهي.
المقادير:
8 حبات بطاطس متوسطة الحجم، مبشورة
1 بصلة كبيرة، مفرومة
3 بيضات، مخفوقة
3 ملاعق كبيرة دقيق
½ ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1 ملعقة صغيرة روزمارى مجفف
1 ملعقة صغيرة ملح
2 ملعقة صغيرة فلفل اسود
1 ½ ملعقة صغيرة عصير ليمون
2 ملعقة كبيرة زيت نباتى
اقرأ:
عجة البيض المصري
القرنبيط بالبطاطس
الطريقة:
١- فى طبق عميق إخلطي البطاطس مع البصل والبيض والدقيق والبيكنج بودر والروزماري والملح والفلفل وعصير الليمون.
٢-على نار متوسطة سخني الزيت فى مقلاة .
٣-إغرفي حوالى ٣ ملعقة كبيرة من خليط البطاطس فى المقلاة وإضغطي عليها بوسطة ملعقة حتى تأخذ شكل البان كيك .
٤- تطهى لمدة 3 – 4 دقائق على كل وجه حتى تصبح هشه و ذهبية اللون .
٥- تصفى على ورق المطبخ.
٦- كررى العملية مع باقى الخليط .
كب كيك
Published :
12:29 م
Author :
Unknown
أسهل طريقة لعمل الكب كيك |
300 جم دقيق
240 جم سكر
240 جم زبدة
باكو فانيليا(5 جم فانيليا)
4 بيضات
14 جم بيكنج بودر(الباكو 18 جرام)
30 جم محسن كيك
- نخلط جميع المقادير(الدقيق والسكر والزبدة والبيض والفانيليا والبيكنج بودر والمحسن) وتضرب بالمضرب .
- نحضر قوالب الكب كيك ومنها قوالب تيفال وسليكون لا يلزق بها الكيك وتعطى نتائج ممتازة.
-
- نملأ القوالب حتى 2/3 القالب لأنها سترتفع فى الفرن وتملأ القالب.
- توضع فى الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 35 دقيقة.
ملحوظة:
الاشتراك في:
الرسائل
(
Atom
)
Labels
- اسماك ( 7 )
- أطباق جانبية ( 252 )
- أطباق رئيسية ( 124 )
- افكار حلوة ( 127 )
- البسكويت ( 19 )
- السندويشات ( 12 )
- الشوربات ( 25 )
- الكيك ( 88 )
- المطبخ الايطالي ( 14 )
- حلويات ( 214 )
- حلويات شرقية ( 42 )
- حلويات غربية ( 68 )
- خبز ( 20 )
- سلطات ( 38 )
- فطائر ( 26 )
- فطائر بالصور ( 7 )
- محاشي ( 10 )
- مشروبات باردة ( 11 )
- مشروبات ساخنة ( 5 )
- معجنات ( 58 )
- مكرونات ( 33 )
- نتيجة الثانوية العامة 2012 ( 1 )
- وجبات أطفال ( 13 )