الأربعاء، 13 مايو 2015

اسهل كبيبة

اسهل كبيبة


مكونات الحشو:
( كيلو لحمة مفرومة – بصلتين متقطعين صغير – معلقة صغيرة بهارات لحمة – معلقة صغيرة بهارات حلو – ربع معلقة صغيرة قرفة مطحونة – 3 معالق كبيرة دبس الرمان – ملح)
المكونات:
( كيلو لحمة مفرومة – كيلو برغل أسمر – بصلاية متقطعة إربع – معلقتين صغيرين ملح – حباية بشر قشر الليمون – معلقة صغيرة بردقوش – معلقة صغيرة بهار حلو مطحون – نص معلقة صغيرة بهار لحمة – نص معلقة صغيرة قرفة مطحونة – رشة فلفل إسود – 10 ورقات نعناع طازة – مكعبات تلج)
طريقة الحشو:
1- سخني السمنة في حلة وبعدين حطي البصل.
2- ضيفي عليهم اللحمة وقلبي لحد ما المية تجف وبعدين حطي البهارات.
3- طفي النار وبعدين ضيفي دبس الرمان والصنوبر.
4- تقدري تستخدمي الحشو بعد ما يبرد تماماً.
الطريقة :
1- إنقعي البرغل لمدة 15 دقيقة وبعدين أعصريه كويس وبعدين إخلطيه مع بقية المقادير وإفرميه بالفرامة وحطي معاهم تلج وإنتي بتفرميهم.
2- وبعدين إعجنيها كور صغيرة وإحشيها بالحشو اللي حضرتيه.
3-حمريها في الزيت وخلي بالك وإنتي بتقلبيها.
وبالهنا والشفا
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...