الجمعة، 3 يوليو 2015

ليالي لبنان






حلو سهل التحضير مده تحضيره عشر دقائق فقط نبدأ باسم الله

الطبقه الاولى

كوب وربع سميد ناعم (سميط)_ كوب وربع سكر _ لتر حليب _ بيضه _ مسكه عربيه (مستكه) مطحونه ناعم وكميه قليله جدا

الطبقه الثانيه

علبتين قشطه _ جوز هند _ فستق حلبي

كراميل خفيف للتسقيه : كل كوب سكر يحتاج ل نصف كوب ماء

اول شي نحضر الكراميل علشان وقت التقديم لازم يكون بارد تماما :
يوضع السكر في اناء على النار ويقلب حتى يذوب السكر ويغمق لونه ( فقط ليصل للون الدهبي ) ثم يصب فوقه الماء ليغلي حتى يتجانس ويتكون لدينا صلصه لزجه
تشبه لون العسل ………… والان بعد ما جهزناه نحطه على جنب ليبرد تمااااما

 الان نيجي لتحضير الوصفه

* نضع الحليب مع السميط والمستكه والسكر معا في اناء على النار مع التحريك المستمر ( خدي بالك مش لازم نتركها ابدا من غير تحريك هتبوظ والبيضه هتستوي جواها)
المهم نفضل نحرك فيهم لحد ميتماسكو

اول ما يغلو نسكبهم بطبق بايريكس ونتركهم لحد ميبردو تماما (ممكن تحطيهم بالتلاجه ساعتين )

* دلوقتي بردت تماما هنبدا نزينها اول حاجه هنحط القشطه

وندهنها على الوش

ثم الفستق الحلبي وجوز الهند

الان اصبحت جاهزه تقدم بارده وبجانبها الكراميل الخفيف يضاف وقت التقديم فقط


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...