الاثنين، 24 مارس 2014

لازانيا

المقادير: 

  • 500 ج لحم مفروم
  • 1 بصلة مفرومة
  • 1 جزرة مبشورة
  • 1 فلفل حلو أحمر مفرومة
  • 3 فصوص ثوم مفرومة
  • عود كرفس
  • ملح و فلفل
  • نص ملعقة جوزة الطيب كوب
  • عصير طماطم
  • 2 ملعقة صلصة
  • بقدونس
  • زعتر
  • ريحان
  • مكعب مرقة
  • 2 بيضة
  • 250 ج جبنة ريكوتا
  • نصف كوب جبن بارميزان مبشور
  • موزاريلا وبارميزان مبشورين للوجه

الطريقة: 

  1. نبدأ بتحضير الصلصة
  2. شوحي اللحم والبصل و الثوم على نار عالية من غير زيوت أو دهون
  3. ضيفي الجزر والفلفل و الأعشاب المفرومة
  4. ضيفي التوابل والطماطم والصلصة
  5. اضبطي الطعم بالملح والفلفل
  6. ضعي الخليط على نار متوسطة إلى أن يمتص كل السوائل
  7. قومي بخفق البيض والريكوتا جيدا
  8. أضيفي البارميزان ورشة ملح وفلفل أسود
  9. ادهنى الصينيه بقليل من زيت الزيتون
  10. رصي رقائق اللازانيا في القعر
  11. اسكبي نصف كمية خليط الريكوتا ثم فوقه نصف كمية صلصة اللحم والخضروات
  12. انثرى قليلا من الموزريلا المبشورة
  13. اعيدى الثلاث خطوات اﻷخيره السابقه مره اخرى
  14. اخبزيها في فرن متوسط الحرارة 40 دقيقة
وبالهنا والشفا
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...