لازانيا
المقادير:
-
500 ج لحم مفروم
-
1 بصلة مفرومة
-
1 جزرة مبشورة
-
1 فلفل حلو أحمر مفرومة
-
3 فصوص ثوم مفرومة
-
عود كرفس
-
ملح و فلفل
-
نص ملعقة جوزة الطيب كوب
-
عصير طماطم
-
2 ملعقة صلصة
-
بقدونس
-
زعتر
-
ريحان
-
مكعب مرقة
-
2 بيضة
-
250 ج جبنة ريكوتا
-
نصف كوب جبن بارميزان مبشور
-
موزاريلا وبارميزان مبشورين للوجه
الطريقة:
-
نبدأ بتحضير الصلصة
-
شوحي اللحم والبصل و الثوم على نار عالية من غير زيوت أو دهون
-
ضيفي الجزر والفلفل و الأعشاب المفرومة
-
ضيفي التوابل والطماطم والصلصة
-
اضبطي الطعم بالملح والفلفل
-
ضعي الخليط على نار متوسطة إلى أن يمتص كل السوائل
-
قومي بخفق البيض والريكوتا جيدا
-
أضيفي البارميزان ورشة ملح وفلفل أسود
-
ادهنى الصينيه بقليل من زيت الزيتون
-
رصي رقائق اللازانيا في القعر
-
اسكبي نصف كمية خليط الريكوتا ثم فوقه نصف كمية صلصة اللحم والخضروات
-
انثرى قليلا من الموزريلا المبشورة
-
اعيدى الثلاث خطوات اﻷخيره السابقه مره اخرى
-
اخبزيها في فرن متوسط الحرارة 40 دقيقة
وبالهنا والشفا
0 comments :
إرسال تعليق