الأحد، 30 يونيو 2013

العجة المصرية

 
 
 
 
طريقة عمل العجه المصريه بسهولة ..
*********

المكونات
*******
عدد 6 بصله + 8 بيضه
نصف كوب بقدونيس + شبت مفروم + ثوم
ربع ملعه صغيره بيكربونات الصوديوم او ربع ملعقه صغيره بيكنج بودر عوضا عنه
عدد 2 معلقه دقيق كبيره
التوابل : ملح + شطه + كمون + نعناع نشف + جوزه الطيب
الطريقه
*****
نضع الزيت على النار ومعه كميه البصل الى ان يتم تحميره ونحصل على لون ذهبى غامق
بعد ذلك نضيف البقدونس والدقيق ويقلب الخليط لمده دقيقتين فقط
ونرفعه من على النار الى ان يبرد
نضع البيض فى الخلاط ونضيف عليه التوابل المذكوره كلها ونخلطهم مع بعض لمده دقيقتين
ونضيفهم على البصل اللى حمرناه بعد ان يبرد ونقلبهم مع بعض
نجهز صينيه مفاس 23 مدهونه بالزيت الساخن
ونقلب فيها الخليط السابق
ونضعها فى الفرن الذى سبق تسخينه بمده كافيه فى الرف الاوسط
تترك فى الفرن حوالى ثلث ساعه

مع مراعاه عدم فتح الفرن اثناء الطهى
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...