الجمعة، 25 يناير 2013

الطبخ الصحي

طبعا كلنا عارفين ان الدهوووووووووون هي العدو الاول للانسان
لذلك لازم نحاول نقللها بقدر الامكان
ونستغني عنها في بعض الاكلات اذا لزم الامر
ونقلل بقدر الامكان الزبده والسمن ونستخدم الزيت
طبعا هتقولولي ده هيا اللي بتدي الطعم
غيييييييير صحيح
البهارات والتوابل هي اساس الطعم
وبالتعود والممارسه هتحسي بمعنى الكلام ده
لما تلاقي طعامك بقى خفيف وجسمك بقى صحي
وبقيتي نشيطه
انا مش بقول نلغيها بس بقول نخففها بقدر المستطاع
انا بلاقي ناس طابخه زيت بالرز مش رز بالزيت
يعني تلاقي في قعر الحله ربع لتر زيت كده يعملولك
30 حله رز بعد كده
او تلاقي على وش الخضار في طبقه
 كده بارتفاع 2 سم
ليه بقه لان في اول الطبخه بتحط معلقه سمنه
- في نص الطبخه بقه معلقه زبده -
في اخر الطبخه بقه معلقتين سمنه-
اييييييييه خير ان شاء الله هو فيلم هندي
هيا معلقه واحد كفايه في الاول وخلص الفيلم على كده
وامثله كتييييييييييره بقه بنشوفها من ده
ولا ايييييييييييه ارحموا نفسكوا وعيالكوا
من تصلب الشريان والكوليسترول والسمنه
معايا ولا ايييييييييييه ؟؟


طرق الطهي الصحي 
• السلق : وهي الطريقة الأسهل والمعتاده , إلا انها تُفقد المأكولات الكثير من مكوّناتها الغذائية, كما تعطي للخضر واللحوم مذاقاً هشاً
• الطهي على البخار : سريع وصحي يلائم السيدة العاملة , و يحافظ على نسبة عالية من المغذيات والقيم الغذائيه في الاطعمة مقارنة بالسلق , ويبقي مذاق الأطباق شهياً وصحيه اكتر 
الشوي: انسب الطرق للابتعاد عن المقالي فهو لا يحتاج الا أن نضيف قليلاً من الزيت الى اللحوم , اوالمعجنات اوالخضر وندخلها الفرن ,وللحصول على أفضل النتائج نغلف صواني الفرن بورق ألمنيوم أو نستعمل الأكياس الخاصة بالفرن فتحفظ لنا نكهة اللحوم والدجاج دون آضافة الدهون .







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...